Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Οι καλές συνεργασίες στο χειροτέχνημα φαίνονται...

... και εννοώ κάθε είδους χειροτέχνημα... διότι η από κοινού δημιουργία απαιτεί συνεργασία πραγματική, χωρίς εγωισμούς και κατανόηση του τρόπου σκέψεις του συνεργάτη, και αλληλοβοήθεια και αγάπη για το αντικείμενο, και εκτίμηση για τον άνθρωπο που κάθετε δίπλα σου, και σεβασμό για τον πελάτη, και χιλιάδες άλλα μικροπράγματα, που σίγουρα τα έχετε νιώσει όλοι όσοι δουλεύετε μαζί με άλλους και δημιουργείτε (είτε για τον εαυτό σας, είτε για κάποιον άλλο). Η δημιουργία κάθε είδους είναι έκφραση, κι όταν αυτό γίνεται σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, τότε είναι πραγματικά κάτι το μαγικό!
Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν, σας δείχνω πράγματα που κάναμε μαζί με τα κορίτσια, γιατί το "μαζί" είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, και πραγματικά τις ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι΄ αυτό!

Το στεφάνι αυτό, έγινε με αφορμή ένα τηλεφώνημα, από τη γλυκιά Μαρία από την Κύπρο, που μας έδωσε την ιδέα και πραγματικά απολαύσαμε τη σύνθεσή του!
Είναι ένα μεγάλο στεφάνι - γούρι, κατασκευασμένο από σύρμα, που το τυλίξαμε σε σπείρα, ώστε να κάνει ελατήριο. Η διάμετρος του στεφανιού είναι 40 εκατοστά περίπου, και συνολικά χρειαστήκαμε 7 μέτρα σύρμα 1mm για τη σπείρα. Στη συνέχεια περάσαμε τρεις βάσεις στο εσωτερικό, και στηρίξαμε το σπιράλ πάνω στις βάσεις, ώστε να γίνει το στεφάνι σταθερό. Έπειτα προσθέσαμε επάργυρα στοιχεία και τα δέσαμε με χρωματιστές κορδέλες.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μεγάλο γούρι (για πόρτα ή για τον τοίχο), γιατί τα στοιχεία πραγματικά τα διαλέξαμε ένα - ένα: ένα κλειδί - το κλειδί της τύχης, ένα σπίτι με καρδιές - για αγάπη, θαλπωρή και υγεία στην οικογένεια, μια καρδιά - για καλή υγεία και αγάπη, ένα τετράφυλλο τριφύλλι για καλοτυχία, ένα ρόδι για αφθονία, ένα πέταλο για καλοτυχία, μια πασχαλίτσα επίσης σύμβολο καλοτυχίας, ένα ρολόι για να μετρά τις όμορφες στιγμές της ζωής, φύλλα που δείχνουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και πεταλούδες - σύμβολα της ψυχής και της φαντασίας.
Το στεφάνι αυτό το φτιάξαμε μαζί με την Τερέζα, και πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα!
Αυτό το στεφάνι, είναι πολύ μικρότερο (γύρω στα 20 εκατοστά), κατασκευασμένο με φύλλο ορείχαλκου και σύρμα αρζαντό και ορείχαλκο. Κατασκευάστηκε από τη φίλη Χρυσούλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δέσποινα από την Ξάνθη, η οποία μίλησε μαζί μου, κι εγώ μετέφερα στη Χρυσούλα το ζητούμενο... Είναι εκπληκτικό: Πόσοι άνθρωποι μεσολαβούν μερικές φορές, κι όμως ... το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο!

Το διακοσμητικό αυτό είναι φτιαγμένο με κανέλες και το περιστέρι είναι από αλουμίνιο σφυρηλατημένο από την Τερέζα, μετά από μια ... καρικατούρα που μόνο εγώ τη λέω ζωγραφιά, που της έκανα: αλλά η Τερέζα έχει πια μάθει πως να αποκωδικοποιεί τις μουτζουρίτσες μου, και ... αυτό με συναρπάζει!

Μπομπονιέρα που γεννήθηκε στο μυαλό της Τερέζας, και διακοσμεί μια γωνίτσα στο ραφάκι με τις μπομπονιέρες γάμου του Lucas. Κανέλες και σφυρηλατημένο αλουμίνιο με δυο περιστέρια: το φιλί κρύβεται πίσω από το τριαντάφυλλο!
και δύο δαχτυλίδια, με κεραμικά ανθάκια (από εκείνα που σας έδειξα τις προάλλες) που ... η Τερέζα τα μετέτρεψε σε δαχτυλίδια, φτιάχνοντάς τους μια βάση από σφυρηλατημένο αλουμίνιο, και στηρίζοντας τα με σύρμα πάνω σε αυτό!
... η παπαρούνα αυτή είδη ταξιδεύει στην όμορφη Λευκάδα, στο χεράκι της Μαρίας

Σας ευχαριστώ πολύ όλες:
Εσάς που με διαβάζετε και με παρακολουθείτε
Εσάς που με σχολιάζετε και με βοηθάτε να γίνομαι καλύτερη
Εσάς που δουλεύουμε μαζί και με στηρίζετε
Εσάς που διαλέγετε τις δημιουργίες μας και μας βοηθάτε να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας
Να είστε όλοι καλά
Καλό βράδυ!

5 σχόλια:

 1. Εχω μείνει άφωνη! Είναι όλες τέλειες δημιουργίες! Πάντως, το ομαδικό πνεύμα εσείς το διαθέτετε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλημέραα!
  μπράβο κορίτσια υπέροχα!
  φανταστικά!
  και τα έργα...
  αλλά
  και η συνεργασία σας !!
  καλή συνέχειααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Kαλημέρα!όλα είναι τόσο πανέμορφα και καλοδουλεμένα!μπράβο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κορίτσια μπράβο κάνατε θαυμάσια δουλειά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!