Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι καλές συνεργασίες στο χειροτέχνημα φαίνονται...

... και εννοώ κάθε είδους χειροτέχνημα... διότι η από κοινού δημιουργία απαιτεί συνεργασία πραγματική, χωρίς εγωισμούς και κατανόηση του τρόπου σκέψεις του συνεργάτη, και αλληλοβοήθεια και αγάπη για το αντικείμενο, και εκτίμηση για τον άνθρωπο που κάθετε δίπλα σου, και σεβασμό για τον πελάτη, και χιλιάδες άλλα μικροπράγματα, που σίγουρα τα έχετε νιώσει όλοι όσοι δουλεύετε μαζί με άλλους και δημιουργείτε (είτε για τον εαυτό σας, είτε για κάποιον άλλο). Η δημιουργία κάθε είδους είναι έκφραση, κι όταν αυτό γίνεται σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, τότε είναι πραγματικά κάτι το μαγικό!
Στην ανάρτηση αυτή λοιπόν, σας δείχνω πράγματα που κάναμε μαζί με τα κορίτσια, γιατί το "μαζί" είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, και πραγματικά τις ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου γι΄ αυτό!

Το στεφάνι αυτό, έγινε με αφορμή ένα τηλεφώνημα, από τη γλυκιά Μαρία από την Κύπρο, που μας έδωσε την ιδέα και πραγματικά απολαύσαμε τη σύνθεσή του!
Είναι ένα μεγάλο στεφάνι - γούρι, κατασκευασμένο από σύρμα, που το τυλίξαμε σε σπείρα, ώστε να κάνει ελατήριο. Η διάμετρος του στεφανιού είναι 40 εκατοστά περίπου, και συνολικά χρειαστήκαμε 7 μέτρα σύρμα 1mm για τη σπείρα. Στη συνέχεια περάσαμε τρεις βάσεις στο εσωτερικό, και στηρίξαμε το σπιράλ πάνω στις βάσεις, ώστε να γίνει το στεφάνι σταθερό. Έπειτα προσθέσαμε επάργυρα στοιχεία και τα δέσαμε με χρωματιστές κορδέλες.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μεγάλο γούρι (για πόρτα ή για τον τοίχο), γιατί τα στοιχεία πραγματικά τα διαλέξαμε ένα - ένα: ένα κλειδί - το κλειδί της τύχης, ένα σπίτι με καρδιές - για αγάπη, θαλπωρή και υγεία στην οικογένεια, μια καρδιά - για καλή υγεία και αγάπη, ένα τετράφυλλο τριφύλλι για καλοτυχία, ένα ρόδι για αφθονία, ένα πέταλο για καλοτυχία, μια πασχαλίτσα επίσης σύμβολο καλοτυχίας, ένα ρολόι για να μετρά τις όμορφες στιγμές της ζωής, φύλλα που δείχνουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και πεταλούδες - σύμβολα της ψυχής και της φαντασίας.
Το στεφάνι αυτό το φτιάξαμε μαζί με την Τερέζα, και πραγματικά ήταν ένα εξαιρετικό απόγευμα!
Αυτό το στεφάνι, είναι πολύ μικρότερο (γύρω στα 20 εκατοστά), κατασκευασμένο με φύλλο ορείχαλκου και σύρμα αρζαντό και ορείχαλκο. Κατασκευάστηκε από τη φίλη Χρυσούλα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Δέσποινα από την Ξάνθη, η οποία μίλησε μαζί μου, κι εγώ μετέφερα στη Χρυσούλα το ζητούμενο... Είναι εκπληκτικό: Πόσοι άνθρωποι μεσολαβούν μερικές φορές, κι όμως ... το αποτέλεσμα είναι τόσο όμορφο!

Το διακοσμητικό αυτό είναι φτιαγμένο με κανέλες και το περιστέρι είναι από αλουμίνιο σφυρηλατημένο από την Τερέζα, μετά από μια ... καρικατούρα που μόνο εγώ τη λέω ζωγραφιά, που της έκανα: αλλά η Τερέζα έχει πια μάθει πως να αποκωδικοποιεί τις μουτζουρίτσες μου, και ... αυτό με συναρπάζει!

Μπομπονιέρα που γεννήθηκε στο μυαλό της Τερέζας, και διακοσμεί μια γωνίτσα στο ραφάκι με τις μπομπονιέρες γάμου του Lucas. Κανέλες και σφυρηλατημένο αλουμίνιο με δυο περιστέρια: το φιλί κρύβεται πίσω από το τριαντάφυλλο!
και δύο δαχτυλίδια, με κεραμικά ανθάκια (από εκείνα που σας έδειξα τις προάλλες) που ... η Τερέζα τα μετέτρεψε σε δαχτυλίδια, φτιάχνοντάς τους μια βάση από σφυρηλατημένο αλουμίνιο, και στηρίζοντας τα με σύρμα πάνω σε αυτό!
... η παπαρούνα αυτή είδη ταξιδεύει στην όμορφη Λευκάδα, στο χεράκι της Μαρίας

Σας ευχαριστώ πολύ όλες:
Εσάς που με διαβάζετε και με παρακολουθείτε
Εσάς που με σχολιάζετε και με βοηθάτε να γίνομαι καλύτερη
Εσάς που δουλεύουμε μαζί και με στηρίζετε
Εσάς που διαλέγετε τις δημιουργίες μας και μας βοηθάτε να συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας
Να είστε όλοι καλά
Καλό βράδυ!

Σχόλια

  1. Εχω μείνει άφωνη! Είναι όλες τέλειες δημιουργίες! Πάντως, το ομαδικό πνεύμα εσείς το διαθέτετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέραα!
    μπράβο κορίτσια υπέροχα!
    φανταστικά!
    και τα έργα...
    αλλά
    και η συνεργασία σας !!
    καλή συνέχειααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημέρα!όλα είναι τόσο πανέμορφα και καλοδουλεμένα!μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια μπράβο κάνατε θαυμάσια δουλειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".