Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Decoupage στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου

Τις τελευταίες εβδομάδες, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κρυονερίου, στο Κρυονέρι Αττικής, επικρατεί αναβρασμός!

Οι προετοιμασίες για το bazaar που θα γίνει στις 8 Απριλίου είναι πυρετώδεις: Οι γυναίκες εργάζονται ασταμάτητα προκειμένου να φτιάξουν και να φτιάξουν όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν στο πασχαλινό bazaar, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού".

Στα πλαίσια λοιπόν των προετοιμασιών αυτών, βρέθηκα κι εγώ στον ευρύχωρο και πραγματικά ηλιόλουστο χώρο του συλλόγου, με σκοπό να συμβάλλω στις κατασκευές με decoupage...

Κάπως έτσι λοιπόν, και μέσα σε ένα πραγματικά πολύ "παρεΐστικο" κλίμα, φτιάξαμε με τα κορίτσια ένα σωρό πράγματα...

Γυναίκες κάθε ηλικίας, διάλεξαν τα θέματα που βλέπετε, στα κεραμίδια και στα γλαστράκια των φωτογραφιών που βλέπετε, και ... νομίζω πως είναι από τις φορές, που κανείς βλέπει τη ζωντάνια και τη θέρμη της ψυχής των ανθρώπων που νοιάζονται για τον συνάνθρωπο!

Στις φωτογραφίες βλέπετε τα έργα που έγιναν μέσα στα πλαίσια της τρίωρης συνάντησής μας... τα κορίτσια θα δουλέψουν κι άλλο όμως, μόνα τους, με οδηγό την έμπνευση και το μεράκι τους, και θα ετοιμάσουν κάθε λογής καλούδια για το bazaar!

Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, τουρσιά κι ένα σωρό λιχουδιές όπως κουλουράκια και σοκολατάκια από τα χεράκια τους, θα μπουν στα βαζάκια που φιλοτεχνούν με decoupage και ζωγραφική

Διακοσμητικά κεραμίδια για το σπίτι ή τη βεράντα με διάφορα θέματα, αλλά και κάθε λογής κατασκευές και χειροτεχνίες φτιαγμένες από τις γυναίκες που συμμετέχουν στο εικαστικό εργαστήρι του συλλόγου, θα είναι διαθέσιμα στο bazaar!

Εγώ σας δείχνω ένα μικρό (πολύ μικρό) κομμάτι της προετοιμασίας που γίνεται...

Φανταστείτε ότι στο χώρο εκτός από το ίδιο το bazaar, θα γίνουν και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά για μικρούς και μεγάλους: παιδικό θέατρο με παραμύθια, facepanting για τα παιδιά, ενώ μουσική και φαγητό θα είναι διαθέσιμα, και φυσικά θα λειτουργήσει και καφέ - ουζερί με σπιτικούς μεζέδες και ρακόμελο από τις γυναίκες του συλλόγου.

Πραγματικά έμεινα έκπληκτη από τις πολλαπλές δραστηριότητες που αναλαμβάνει ο σύλλογος αυτός!

Διοργανώνουν διαφόρων ειδών σεμινάρια εικαστικού ενδιαφέροντος, έχουν μαθήματα χειροτεχνίας για μικρούς και μεγάλους, τμήμα παραδοσιακών χορών, τμήμα αγιογραφίας, κι ένα σωρό άλλα πράγματα για τα οποία σύντομα θα φροντίσω να σας ενημερώσω αναλυτικότερα, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος!


Στη φωτογραφία αυτή σας δείχνω λοιπόν όλα τα έργα που έγιναν μέσα στα πλαίσια της τρίωρης συνάντησής μας. Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, θα προσθέσουμε βερνίκι σε αυτά (και σε ότι άλλο μπορεί να έχει προκύψει από το καλλιτεχνικό εργαστήρι μέχρι τότε) και θα δημιουργήσουμε μερικά ακόμη από τα εκθέματα/ εμπορεύματα του παζαριού.
Το παζάρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου γίνεται την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, και τα έσοδα του παζαριού θα διατεθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Είναι μια ευκαιρία λοιπόν, για όλους, να βρεθούμε στο Κρυονέρι, να γνωριστούμε με τις γυναίκες του συλλόγου, να δοκιμάσουμε τις συνταγές τους, να αγοράσουμε (σε απίθανες τιμές!!!) διάφορα χειροποίητα προϊόντα και... γιατί όχι, να συμμετάσχουμε κι εμείς στις δράσεις του συλλόγου στο μέλλον!!

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!
και...

θα φροντίσω να σας ενημερώσω ξανά την επόμενη εβδομάδα για τις εξελίξεις που αφορούν την προετοιμασία του bazaar!

Καλή και δημιουργική εβδομάδα σε όλους!!!

Σχόλια

  1. Ενα μεγάλο μπράβο για αυτήν την πρωτοβουλια σας εδώ σε σας φαίνεται η ανθρωπιά ..που λειπει στην εποχή μας....να εισατε όλοι καλά..φιλια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι ωραία που τα περάσατε!!πολύ όμορφα και τα έργα σας!!καλό τριήμερο να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".