Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tutorial: κρίκοι για πετσέτες

Μια πινελιά που μπορεί να ομορφύνει το τραπέζι – εκτός από το καλό φαγητό και την καλή παρέα – είναι οι κρίκοι για τις πετσέτες.


Συχνά εξαιτίας του κόστους ή κι επειδή δεν μπορούμε να αποφασίσουμε σε ποιο χρώμα θα τους θέλαμε ή/και τι ποιότητας κρίκους θα θέλαμε, τελικά τους παραλείπουμε από το σερβίτσιό μας. Μια λύση για οικονομικούς – πρωτότυπους και μοναδικούς κρίκους για τις πετσέτες μας, είναι να τους φτιάξουμε μόνες μας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: σύρμα (20 εκατοστά για κάθε κρίκο), χάντρες και κορδέλες.
Κόβουμε το σύρμα σε μήκος 20 εκατοστά περίπου, και με τη βοήθεια μιας πένσας (ιδανικά με στρογγυλή μύτη) σχηματίζουμε έναν κρίκο στη μια άκρη. Στη συνέχεια περνάμε τις χάντρες που έχουμε επιλέξει για τους κρίκους μας.

Όταν π
εράσουμε τις χάντρες μας, κλείνουμε την άλλη άκρη του σύρματος σαν κρίκο, με τη βοήθεια της πένσας, κι ενώνουμε τις δύο άκρες. Με τον τρόπο αυτό κλείνουμε σχηματίζουμε τον βασικό κορμό του κρίκου για τις πετσέτες μας.

Κόβουμε 40-50 εκατοστά κορδέλα της αρεσκείας μας, και δένουμε ένα φιόγκο στο σημείο που ενώνονται οι δυο άκρες του σύρματος.
Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό έχουμε έτοιμο τον πρώτο κρίκο για της πετσέτες μας.


Ανάλογα με την περίσταση, μπορεί να θέλουμε να διακομίσουμε τους κρίκους μας με κάποιο
extra διακοσμητικό στοιχείο. Μπορούμε λοιπόν, χρησιμοποιώντας ένα κρικάκι (όμοιο με αυτά που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή κοσμημάτων) να στηρίξουμε στο κέντρο του φιόγκου μας ένα διακοσμητικό στοιχείο, όπως για παράδειγμα ο Μικρός Πρίγκιπας στη φωτογραφία.


Στην περίπτωση που έχουμε ανόμοιες χάντρες, από προηγούμενες χειροτεχνίες που κάναμε ή ακόμη και από
παλιά μπιζού που δεν τα θέλουμε πια, μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία, αδιαφορώντας για τις ανόμοιες και πολλές φορές αταίριαστες μεταξύ τους χάντρες μας. Αφού τις περάσουμε στο σύρμα μας, και σταθεροποιήσουμε τις χάντρες μας με κρίκο, παίρνουμε ένα μέτρο κορδέλα της αρεσκείας μας, και δένουμε στη μια άκρη του κρίκου, αφήνοντας ελεύθερα 20 εκατοστά κορδέλας στη μια άκρη.
Στη συνέχεια, περιελίσσουμε την κορδέλα γύρω από τον κρίκο, μέχρι να φτάσουμε στην άλλη άκρη και ξαναδένουμε.
Τώρα μπορούμε να ενώσουμε τα δύο κρικάκια (αρχής και τέλους) και να κλείσουμε τον κρίκο μας.
Τέλος, δένουμε τα δύο άκρα της κορδέλας σε φιόγκο.
Με τον τρόπο αυτό, έχουμε κρύψει τελείως τις ανόμοιες χάντρες μας, και έχουμε σχηματίσει έναν όμορφο κρίκο για τις πετσέτες μας.




Στο κέντρο του
φιόγκου μπορούμε να δέσουμε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως ένα κομμάτι κανέλα, ένα κλαδάκι δεντρολίβανο, μια χάντρα σε σχήμα φρούτου – όπως τα κερασάκια ή το ρόδι, ανθάκια ή ότι άλλο μας υπαγορεύει η φαντασία μας ή/ και η ιδιαιτερότητα της συντροφιάς μας.



Καλή επιτυχία, και... σας ευχαριστώ που περάσατε!

Σχόλια

  1. καλημερα! παρ απολυ ομορφα ολα!φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΙ ΟΙ ΚΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ!!!ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ Η ΚΑΙ ΛΙΓΟ ...ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο, ευχαριστούμε για τις οδηγίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aς επιτρέψουμε σους εαυτούς μας λίγη πολυτέλεια επιτέλους ...
    πολύ όμορφα,ένα προς ένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ομορφοι και ιδιαιτεροι κρικοι!
    Γεια στα χερακια σου!!
    Φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφο!Αυτό σημαίνει οικονομική πολυτέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ααα..πολυ ωραια κατασκευη..εξυπνη γρηγορη και χαρουμενη!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ όμορφη κατασκευή! Και είναι και εύκολη!! Πολύ μου άρεσε!! Σ' ευχαριστούμε!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".