Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Στολίζω μόνη μου τις πασχαλινές λαμπάδες


Οι εποχές έχουν αλλάξει, και δεν είναι λίγες οι φίλες που φέτος θα δοκιμάσουν να στολίσουν μόνες τους τις πασχαλινές λαμπάδες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παλαιότερα, σας είχα δείξει έναν τρόπο για τη διακόσμηση πασχαλινής λαμπάδας, που μπορείτε αν θέλετε να τον δείτε εδώ.
Σήμερα λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα "Διακόσμηση πασχαλινής λαμπάδας" - και σε συνεργασία με το LookAbout, φτιάξαμε για σας αυτό το tutorial.

Για τη λαμπάδα αυτή χρειαστήκαμε:
5 μέτρα κορδέλα 3 χιλιοστών (δύο  μέτρα τυρκουάζ,  δύο μέτρα  λαχανί κορδέλα κι ένα μέτρο κόκκινη κορδέλα)
1 μέτρο τυρκουάζ κορδέλα πλάτους 4 εκατοστών
1 μέτρο κόκκινη κορδέλα πλάτους  2,5 εκατοστών
Ένα από τα κουτάλια που φτιάξαμε σε προηγούμενο tutorial
Αρχικά παίρνουμε από ένα μέτρο τυρκουάζ κι ένα μέτρο λαχανί κορδέλα 3 χιλιοστών και δένουμε τις δύο κορδέλες γύρω από το κερί με σταθερό κόμπο, φροντίζοντας να αφήσουμε μια απόσταση 10 εκατοστών περίπου από το φιτίλι της λαμπάδας – για λόγους ασφάλειας.

Στη συνέχεια περιστρέφουμε τις κορδέλες γύρω από το κερί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία επάνω


Συνεχίζουμε να περιστρέφουμε τις κορδέλες μας γύρω από το κερί, μέχρι να φτάσουμε 3-4 εκατοστά πριν το τέλος του, κι εκεί δένουμε σταθερά με κόμπο και στολίζουμε με φιόγκο – όπως φαίνεται στη φωτογραφία.Παίρνουμε από ένα μέτρο στα τρία χρώματα στενή κορδέλα 3 χιλιοστών, και δένουμε με σταθερό και σφιχτό κόμπο στο πάνω μέρος του στολισμού μας. Αφήνουμε προς τα πάνω τις μισές άκρες από τις στενές κορδελίτσες και περνάμε τη φαρδιά τυρκουάζ κορδέλα μαζί με την κόκκινη όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Δένουμε σταθερά (με ένα σφιχτό δέσιμο) τις φαρδιές κορδέλες και τις διπλώνουμε όπως φαίνεται στην εικόνα.

 Σφίγγουμε δυνατά με τις στενές κορδέλες και τις δένουμε κόμπο.
Με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται ένας όμορφος φιόγκος στη λαμπάδα μας, χωρίς να έχουμε στο κέντρο του έναν μεγάλο κόμπο.


Δένουμε το κουτάλι με τις στενές κορδελίτσες και σχηματίζουμε ακόμη ένα φιογκάκι και… έτοιμη η λαμπάδα μας!

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προσαρμόσουμε πάνω σε πασχαλινές λαμπάδες διάφορα διακοσμητικά ή και παιχνίδια, λουλούδια κλπ και να φτιάξουμε μοναδικές λαμπάδες για εμάς και τους αγαπημένους μας!
Μεγάλη ποικιλία σε κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά μπορείτε να βρείτε στο Lucas στη Νέα Ερυθραία http://www.lucas.com.gr
Καλές δημιουργίες!

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες.Θα χρειαστούν αυτήν την περίοδο οπωσδήποτε.Οι λαμπάδες σου όλες είναι πανέμορφες.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι οδηγίες σου!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας!! Φέτος κι εγώ σκέφτομαι να φτιάξω μόνη μου τη λαμπάδα μου, οπότε είναι πολύ χρήσιμες!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!