Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στολίζω μόνη μου τις πασχαλινές λαμπάδες


Οι εποχές έχουν αλλάξει, και δεν είναι λίγες οι φίλες που φέτος θα δοκιμάσουν να στολίσουν μόνες τους τις πασχαλινές λαμπάδες για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Παλαιότερα, σας είχα δείξει έναν τρόπο για τη διακόσμηση πασχαλινής λαμπάδας, που μπορείτε αν θέλετε να τον δείτε εδώ.
Σήμερα λοιπόν, επανέρχομαι στο θέμα "Διακόσμηση πασχαλινής λαμπάδας" - και σε συνεργασία με το LookAbout, φτιάξαμε για σας αυτό το tutorial.

Για τη λαμπάδα αυτή χρειαστήκαμε:
5 μέτρα κορδέλα 3 χιλιοστών (δύο  μέτρα τυρκουάζ,  δύο μέτρα  λαχανί κορδέλα κι ένα μέτρο κόκκινη κορδέλα)
1 μέτρο τυρκουάζ κορδέλα πλάτους 4 εκατοστών
1 μέτρο κόκκινη κορδέλα πλάτους  2,5 εκατοστών
Ένα από τα κουτάλια που φτιάξαμε σε προηγούμενο tutorial




Αρχικά παίρνουμε από ένα μέτρο τυρκουάζ κι ένα μέτρο λαχανί κορδέλα 3 χιλιοστών και δένουμε τις δύο κορδέλες γύρω από το κερί με σταθερό κόμπο, φροντίζοντας να αφήσουμε μια απόσταση 10 εκατοστών περίπου από το φιτίλι της λαμπάδας – για λόγους ασφάλειας.

Στη συνέχεια περιστρέφουμε τις κορδέλες γύρω από το κερί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία επάνω






Συνεχίζουμε να περιστρέφουμε τις κορδέλες μας γύρω από το κερί, μέχρι να φτάσουμε 3-4 εκατοστά πριν το τέλος του, κι εκεί δένουμε σταθερά με κόμπο και στολίζουμε με φιόγκο – όπως φαίνεται στη φωτογραφία.



Παίρνουμε από ένα μέτρο στα τρία χρώματα στενή κορδέλα 3 χιλιοστών, και δένουμε με σταθερό και σφιχτό κόμπο στο πάνω μέρος του στολισμού μας. Αφήνουμε προς τα πάνω τις μισές άκρες από τις στενές κορδελίτσες και περνάμε τη φαρδιά τυρκουάζ κορδέλα μαζί με την κόκκινη όπως φαίνεται στη φωτογραφία.




Δένουμε σταθερά (με ένα σφιχτό δέσιμο) τις φαρδιές κορδέλες και τις διπλώνουμε όπως φαίνεται στην εικόνα.





 Σφίγγουμε δυνατά με τις στενές κορδέλες και τις δένουμε κόμπο.
Με τον τρόπο αυτό σχηματίζεται ένας όμορφος φιόγκος στη λαμπάδα μας, χωρίς να έχουμε στο κέντρο του έναν μεγάλο κόμπο.


Δένουμε το κουτάλι με τις στενές κορδελίτσες και σχηματίζουμε ακόμη ένα φιογκάκι και… έτοιμη η λαμπάδα μας!

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να προσαρμόσουμε πάνω σε πασχαλινές λαμπάδες διάφορα διακοσμητικά ή και παιχνίδια, λουλούδια κλπ και να φτιάξουμε μοναδικές λαμπάδες για εμάς και τους αγαπημένους μας!
Μεγάλη ποικιλία σε κορδέλες και πασχαλινά διακοσμητικά μπορείτε να βρείτε στο Lucas στη Νέα Ερυθραία http://www.lucas.com.gr
Καλές δημιουργίες!

Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε πολύ για τις οδηγίες.Θα χρειαστούν αυτήν την περίοδο οπωσδήποτε.Οι λαμπάδες σου όλες είναι πανέμορφες.Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες οι οδηγίες σου!!! Σ' ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας!! Φέτος κι εγώ σκέφτομαι να φτιάξω μόνη μου τη λαμπάδα μου, οπότε είναι πολύ χρήσιμες!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".