Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

Ρόδι


Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόδι θεωρείται, από διάφορους λαούς και πολιτισμούς, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας। Το περιστέρι είναι σύμβολο ειρήνης και το αγγελάκι είναι φύλακας/ προστάτης και καθοδηγητής του ανθρώπου। Το πέταλο είναι σύμβολο καλοτυχίας και τα κουδούνια διώχνουν τα κακά δαιμόνια, ενώ το μάτι προστατεύει από τη βασκανία।


Το πεντάκτινο αστέρι ορίζεται ως σύμβολο του Ιησού, "φωτεινό αστέρι της αυγής" και ανεστραμμένο συμβολίζει την κάθοδο του Ιησού και την ενσάρκωσή του। Για τους αρχαίους Αιγυπτίους τα αστέρια αποτελούσαν τις φωτεινές ψυχές που κατοικούν ανάμεσα στους θεούς.
Tο άστρο γενικότερα συμβολίζει κάτι ανώτερο, την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνει το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της εξέλιξης, τον λόγο του Θεού।


Το γαλάζιο είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας। Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αγνότητα, και την σοφία।, την ευσέβεια και την ψυχρότητα। Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο। Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση। Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία και την πιστή । Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα। Το τυρκουάζ είναι χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα και ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία και ενισχύει τη διερεύνηση του νου।


Το λευκό χρώμα στις χάντρες είναι αντιπροσωπευτικό της αρμονίας κι εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την φώτιση, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια। Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων και γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη.


Πρόκειται για ένα γούρι για καλοτυχία, αφθονία αγαθών και συναισθημάτων, προστασία από το κακό κι όλα αυτά αφορούν το σπίτι και τους ενοίκους του। Καλή χρονιά!










9 σχόλια:

 1. Πολύ ομορφο το γούρι σου, όπως και όλα και μου αρέοσυν πολύ οι περιγραφές σου!Καλή χρονιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Thank you, that was extremely valuable and interesting...I will be back again to read more on this topic.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Awesome web site, I hadn't noticed xeirotexnima.blogspot.com before in my searches!
  Continue the excellent work!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Hey,

  This is a inquiry for the webmaster/admin here at xeirotexnima.blogspot.com.

  May I use some of the information from this post right above if I give a link back to this site?

  Thanks,
  Daniel

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Thank you so much Daniel!
  You can use the information as you like.
  Thank you for asking!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Greetings,

  Thanks for sharing the link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at xeirotexnima.blogspot.com have a mirror or another source?


  Thanks,
  Charlie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Hello Charlie!
  I am sorry but I do not understand what you mean... could you explain more please...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Howdy! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Hello!
  I am sorry, but I do not understand the question :(
  Sorry I can not help you...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!