Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρόδι


Εδώ και χιλιάδες χρόνια το ρόδι θεωρείται, από διάφορους λαούς και πολιτισμούς, σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας και καλοτυχίας। Το περιστέρι είναι σύμβολο ειρήνης και το αγγελάκι είναι φύλακας/ προστάτης και καθοδηγητής του ανθρώπου। Το πέταλο είναι σύμβολο καλοτυχίας και τα κουδούνια διώχνουν τα κακά δαιμόνια, ενώ το μάτι προστατεύει από τη βασκανία।


Το πεντάκτινο αστέρι ορίζεται ως σύμβολο του Ιησού, "φωτεινό αστέρι της αυγής" και ανεστραμμένο συμβολίζει την κάθοδο του Ιησού και την ενσάρκωσή του। Για τους αρχαίους Αιγυπτίους τα αστέρια αποτελούσαν τις φωτεινές ψυχές που κατοικούν ανάμεσα στους θεούς.
Tο άστρο γενικότερα συμβολίζει κάτι ανώτερο, την αναγγελία ενός ελπιδοφόρου γεγονότος, φέρνει το μήνυμα του φωτός, της ελπίδας, της εξέλιξης, τον λόγο του Θεού।


Το γαλάζιο είναι το χρώμα της ουράνιας συνείδησης, της αλήθειας, της αρμονίας, της ηρεμίας και της ελπίδας। Συμβολίζει την αθανασία, το νου, την αγνότητα, και την σοφία।, την ευσέβεια και την ψυχρότητα। Αντιστοιχεί στο νερό και στο θηλυκό στοιχείο। Ακόμα, αντιπροσωπεύει την μάθηση και τα υγιή συναισθήματα ενώ ευνοεί την γνώση। Ενισχύει την αφοσίωση, τη σταθερότητα, την μεγαλοψυχία και την πιστή । Στους άντρες ξυπνά το προστατευτικό αίσθημα। Το τυρκουάζ είναι χρώμα που εκφράζει την αγνή καρδιά, την φρεσκάδα και ενθαρρύνει την καθαρή και ειλικρινή επικοινωνία και ενισχύει τη διερεύνηση του νου।


Το λευκό χρώμα στις χάντρες είναι αντιπροσωπευτικό της αρμονίας κι εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την αλήθεια, την νεότητα, την τιμιότητα, το φως, την φώτιση, την ιερότητα, την πνευματική εξουσία και την ειλικρίνεια। Το λευκό είναι το Ναι στη γλώσσα των χρωμάτων και γενικότερα, προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις ενώ ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα, και την αγάπη.


Πρόκειται για ένα γούρι για καλοτυχία, αφθονία αγαθών και συναισθημάτων, προστασία από το κακό κι όλα αυτά αφορούν το σπίτι και τους ενοίκους του। Καλή χρονιά!










Σχόλια

  1. Πολύ ομορφο το γούρι σου, όπως και όλα και μου αρέοσυν πολύ οι περιγραφές σου!Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Thank you, that was extremely valuable and interesting...I will be back again to read more on this topic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Awesome web site, I hadn't noticed xeirotexnima.blogspot.com before in my searches!
    Continue the excellent work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hey,

    This is a inquiry for the webmaster/admin here at xeirotexnima.blogspot.com.

    May I use some of the information from this post right above if I give a link back to this site?

    Thanks,
    Daniel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thank you so much Daniel!
    You can use the information as you like.
    Thank you for asking!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Greetings,

    Thanks for sharing the link - but unfortunately it seems to be down? Does anybody here at xeirotexnima.blogspot.com have a mirror or another source?


    Thanks,
    Charlie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hello Charlie!
    I am sorry but I do not understand what you mean... could you explain more please...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hello!
    I am sorry, but I do not understand the question :(
    Sorry I can not help you...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".