Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Γούρια για ... σπίτι...

Τα γούρια, εκτός από τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιούνται και στα σπίτια. Για την ακρίβεια, χρησιμοποιούνται κυρίως στα σπίτια.
Είναι ευχές για καλοτυχία, αφθονία, υγεία, αγάπη, ευτυχία.
Είναι ο τρόπος των ανθρώπων να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.
Είναι η ελπίδα για καλύτερες μέρες.
Τα γούρια είναι κοσμήματα για το σπίτι, ο καθένας από εμάς διαλέγει με έναν δικό του τρόπο το γούρι για το σπίτι του, και μελετά τα χρώματα, τα σχήματα, την υφή των υλικών, το μέγεθος, τα πάντα, όταν αγοράζει ένα γούρι.
Είναι εντυπωσιακό, όταν παρατηρεί κανείς τους ανθρώπους που αγοράζουν γούρια, σε γενικές γραμμές, μπορώ να σας πω πως υπάρχουν κατηγορίες.
(1) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια για τον εαυτό τους. Σε αυτούς χρειάζεται χρόνος, διαλέγουν με αυτοσυγκέντρωση, περιεργάζονται το γούρι από όλες τις πλευρές, γνωρίζουν τι θα ήθελαν να μπορούσε να τους φέρει αυτό το τόσο δα μικρό αντικείμενο, γεμάτο σύμβολα κι ευχές, γεμάτο ελπίδες... Διαλέγουν ή απορρίπτουν κάτι και ξέρουν ακριβώς γιατί θέλουν αυτό κι όχι το άλλο.
(2) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια για φίλους. Χρειάζονται κάποιο χρόνο, αλλά όχι σαν τους προηγούμενους Ξέρουν τι θέλουν, π.χ. ο φίλος πήρε αυτοκίνητο ή σπίτι και το αγαπημένο του χρώμα είναι το κόκκινο. ΟΚ, θέλουν ένα γούρι σε κόκκινο χρώμα με αυτοκίνητο ή σπίτι και αυτό είναι!
(3) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια ... από υποχρέωση... Θα πάνε μια επίσκεψη κάπου, και πρέπει να κρατάνε κάτι. Με αυτά τα απλά κριτήρια η πρώτη ερώτηση είναι "και πόσο κάνει?"
(4) Είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν μια εκδήλωση και θέλουν αρκετά κομμάτια, που να είναι ίδια και διαφορετικά συγχρόνως. Αναζητούν οτιδήποτε με παρόμοιο σχήμα και μέγεθος, π.χ. δεκάρες και στεφάνια στα μάτια τους είναι το ίδιο: είναι και τα δυο στρογγυλά!

...αλλά έτσι είναι... διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές αντιδράσεις και τρόπος σκέψης...

Για εμένα λοιπόν, το γούρι είναι ιστορία. Είναι παραδόσεις που άντεξαν στους αιώνες, σύμβολα που σημαίνουν διάφορα πράγματα και κινητοποιούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα μαγικό τρόπο. Σχήματα και χρώματα που μας κάνουν να λυπόμαστε ή να χαμογελάμε, χωρίς κάποιο πραγματικό λόγο. Δεσίματα περίπλοκα ή απλούστερα, που μας αρέσει να χαϊδεύουμε, υλικά που αντανακλούν.
Το γούρι για εμένα είναι κόσμημα, στολίζει κι αναδεικνύει μια γωνιά με ένα δικό του τρόπο.
Μη με ρωτάτε αν πιστεύω σε γούρια και φυλαχτά... δεν ξέρω ...
Ξέρω όμως πως τα αγαπώ, για την ακρίβεια είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο, αυτό που κάνω πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση, και ... προτιμώ να είναι πάντα - έστω και λίγο - διαφορετικά μεταξύ τους, γιατί ο καθένας από εμάς δικαιούται μια τύχη λίγο διαφορετική από τον διπλανό του.
Έτσι απλά... επειδή ο καθένας από εμάς είναι απόλυτα μοναδικός!

6 σχόλια:

 1. Χριστιάνα μου είναι όλα υπέροχα. Δεν ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω. Μπράβο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα γούρι είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο δώρο και τα δικά σου όλα είναι και πολύ όμορφα!!
  Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μου αρέσου..τα αγοράζω πάντα και κάνω δώρα τέτοια.Φέτος μου έστειλε ένα η Δημιουργία και το κρέμασα. Δεν το βλέπω σαν γούρι..το βλέπω σαν μικρό κομψοτέχνημα, τα χαζεύω στις βιτρίνες και γενικά μου αρέσουν σαν δωράκια ιδιάιτερα με το γαλάζιο χρώμα που λατρεύω.Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα φίλη μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τα γούρια είναι πανέμορφα!!!! ωραία charms και χρώματα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΟΛΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενη με κάνετε κάθε φορά που περνάτε από το blogακι μου!!!
  Σας ευχαριστώ πραγματικά τόσο πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!