Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γούρια για ... σπίτι...

Τα γούρια, εκτός από τα καταστήματα και τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιούνται και στα σπίτια. Για την ακρίβεια, χρησιμοποιούνται κυρίως στα σπίτια.
Είναι ευχές για καλοτυχία, αφθονία, υγεία, αγάπη, ευτυχία.
Είναι ο τρόπος των ανθρώπων να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο.
Είναι η ελπίδα για καλύτερες μέρες.
Τα γούρια είναι κοσμήματα για το σπίτι, ο καθένας από εμάς διαλέγει με έναν δικό του τρόπο το γούρι για το σπίτι του, και μελετά τα χρώματα, τα σχήματα, την υφή των υλικών, το μέγεθος, τα πάντα, όταν αγοράζει ένα γούρι.
Είναι εντυπωσιακό, όταν παρατηρεί κανείς τους ανθρώπους που αγοράζουν γούρια, σε γενικές γραμμές, μπορώ να σας πω πως υπάρχουν κατηγορίες.
(1) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια για τον εαυτό τους. Σε αυτούς χρειάζεται χρόνος, διαλέγουν με αυτοσυγκέντρωση, περιεργάζονται το γούρι από όλες τις πλευρές, γνωρίζουν τι θα ήθελαν να μπορούσε να τους φέρει αυτό το τόσο δα μικρό αντικείμενο, γεμάτο σύμβολα κι ευχές, γεμάτο ελπίδες... Διαλέγουν ή απορρίπτουν κάτι και ξέρουν ακριβώς γιατί θέλουν αυτό κι όχι το άλλο.
(2) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια για φίλους. Χρειάζονται κάποιο χρόνο, αλλά όχι σαν τους προηγούμενους Ξέρουν τι θέλουν, π.χ. ο φίλος πήρε αυτοκίνητο ή σπίτι και το αγαπημένο του χρώμα είναι το κόκκινο. ΟΚ, θέλουν ένα γούρι σε κόκκινο χρώμα με αυτοκίνητο ή σπίτι και αυτό είναι!
(3) Είναι οι άνθρωποι που αγοράζουν γούρια ... από υποχρέωση... Θα πάνε μια επίσκεψη κάπου, και πρέπει να κρατάνε κάτι. Με αυτά τα απλά κριτήρια η πρώτη ερώτηση είναι "και πόσο κάνει?"
(4) Είναι οι άνθρωποι που οργανώνουν μια εκδήλωση και θέλουν αρκετά κομμάτια, που να είναι ίδια και διαφορετικά συγχρόνως. Αναζητούν οτιδήποτε με παρόμοιο σχήμα και μέγεθος, π.χ. δεκάρες και στεφάνια στα μάτια τους είναι το ίδιο: είναι και τα δυο στρογγυλά!

...αλλά έτσι είναι... διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές αντιδράσεις και τρόπος σκέψης...

Για εμένα λοιπόν, το γούρι είναι ιστορία. Είναι παραδόσεις που άντεξαν στους αιώνες, σύμβολα που σημαίνουν διάφορα πράγματα και κινητοποιούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ένα μαγικό τρόπο. Σχήματα και χρώματα που μας κάνουν να λυπόμαστε ή να χαμογελάμε, χωρίς κάποιο πραγματικό λόγο. Δεσίματα περίπλοκα ή απλούστερα, που μας αρέσει να χαϊδεύουμε, υλικά που αντανακλούν.
Το γούρι για εμένα είναι κόσμημα, στολίζει κι αναδεικνύει μια γωνιά με ένα δικό του τρόπο.
Μη με ρωτάτε αν πιστεύω σε γούρια και φυλαχτά... δεν ξέρω ...
Ξέρω όμως πως τα αγαπώ, για την ακρίβεια είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο, αυτό που κάνω πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση, και ... προτιμώ να είναι πάντα - έστω και λίγο - διαφορετικά μεταξύ τους, γιατί ο καθένας από εμάς δικαιούται μια τύχη λίγο διαφορετική από τον διπλανό του.
Έτσι απλά... επειδή ο καθένας από εμάς είναι απόλυτα μοναδικός!

Σχόλια

  1. Χριστιάνα μου είναι όλα υπέροχα. Δεν ξέρω ποιό να πρωτοδιαλέξω. Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα γούρι είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο δώρο και τα δικά σου όλα είναι και πολύ όμορφα!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσου..τα αγοράζω πάντα και κάνω δώρα τέτοια.Φέτος μου έστειλε ένα η Δημιουργία και το κρέμασα. Δεν το βλέπω σαν γούρι..το βλέπω σαν μικρό κομψοτέχνημα, τα χαζεύω στις βιτρίνες και γενικά μου αρέσουν σαν δωράκια ιδιάιτερα με το γαλάζιο χρώμα που λατρεύω.Καλημέρα και καλή σου εβδομάδα φίλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα γούρια είναι πανέμορφα!!!! ωραία charms και χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Δεν φαντάζεστε πόσο χαρούμενη με κάνετε κάθε φορά που περνάτε από το blogακι μου!!!
    Σας ευχαριστώ πραγματικά τόσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".