Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεραμικό βραχιόλι, τα πρώτα μου...

Το κεραμικό βραχιόλι, είναι ένα εξαιρετικό κι επιβλητικό κόσμημα, από μόνο του, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο!
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν σας δείχνω τις πρώτες μου δημιουργίες και μερικά στοιχεία για την κατασκευή τους.

Αυτό το ανθισμένο βραχιόλι, είναι κυριολεκτικά το πρώτο βραχιόλι από πηλό που έφτιαξα. Η βασική διαδικασία είναι σχεδόν πάντα η ίδια: ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο από πηλό, στο επιθυμητό πάχος (το οποίο τελικά δεν μπορεί να είναι και μικρότερο από 5 χιλιοστά για να είναι το βραχιόλι μας ανθεκτικό). Το συγκεκριμένο είναι αρκετά φαρδύ (7 εκατοστά πλάτος) και το σχέδιο με τα λουλουδάκια το έκανα με σφραγίδα. Στη συνέχεια το χρωμάτισα, το έψησα (τρεις φορές χρειάστηκε διορθώσεις για το χρώμα) και στο τέλος το υάλωσα.

Αυτό το βραχιόλι, είναι επίσης μεγάλο σαν το προηγούμενο, και το σχέδιο (εφημερίδα) είναι επίσης σφραγιδούλα. Στην περίπτωση αυτή έγιναν δύο ψησίματα (τα κατάφερα λίγο ευκολότερα με το χρώμα...)

Το βραχιόλι αυτό είναι λίγο στενότερο από τα προηγούμενα (έχει 5 εκατοστά πλάτος) και έχει υποστεί τρία ψησίματα (δύο για το χρώμα κι ένα για την υάλωση). Το σχέδιο είναι ζωγραφιστό και για την ακρίβεια έχω ξύσει το χρώμα που έβαψα, για να φανεί το φυσικό χρώμα του πηλού μου. (δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά τα κεραμικά μου είναι κατασκευασμένα από λευκό πηλό και αυτό είναι το χρώμα του : καθαρό έντονο λευκό!).


Ακόμη ένα βραχιόλι, που με παίδεψε αρκετά με το χρώμα... αλλά τελικά το αποτέλεσμα το βρίσκω ικανοποιητικό..

Αυτό το λευκό - μαύρο βραχιόλι έχει υποστεί δύο ψησίματα: ένα για το χρώμα κι ένα για την υάλωση. Το χρώμα που χρησιμοποιήθηκε είναι το μαύρο, και το λευκό, είναι το φυσικό χρώμα του πηλού.

Ακόμη ένα βραχιόλι για το σχέδιο του οποίου χρησιμοποίησα τη σφραγιδούλα μου με την εφημερίδα.

Για το βραχιόλι αυτό έχει χρειαστεί να κάνω τρία ψησίματα (δύο για το χρώμα κι ένα για την υάλωση) και πάλι, βλέπετε πως υπάρχουν μικρά ελαττώματα στο χρώμα...
Τα χρώματα σε αυτό το κομμάτι νομίζω πως βγήκαν εκπληκτικά, αλλά οι μαργαρίτες... μπορούσαν να γίνουν και καλύτερες. Αυτό το κομμάτι με παίδεψε περισσότερο από όλα: χρειάστηκε να γίνουν τέσσερα ψησίματα για να δέσουν τα χρώματα και να γίνει η υάλωση του (δύο ψησίματα για το χρώμα και δύο για την υάλωση, γιατί τα θαλάσσωσα την πρώτη φορά...)

Σχόλια

  1. Eίναι καταπληκτικά μου άρεσαν ιδιαίτερα τα δύο πρώτα και το ασπρόμαυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα όλα, αλλά αυτό με την εφημεριδοσφραγίδα είναι υπέροχο.Μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είναι όντως πολύ όμορφα και πρωτότυπα και με ζωηρά χρώματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ!!!!
    έχω πραγματικά ξετρελαθεί με τον πηλό! και όσο βλέπω ότι βελτιώνομαι... τόσο τρελαίνομαι...
    Είναι πραγματικά μαγικό υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. einai para poly wraia pl kalh doyleia...exw dio erwtiseis!logika ta exeis bapsi...an nai me ti?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία! Ναι τα έβαψα με πυροχρώματα, πριν ακόμη ψηθεί ο πηλός. Στη συνέχεια ψήθηκαν στους 1200 βαθμούς κι έπειτα υαλώθηκαν ξανά στην ίδια θερμοκρασία. Ότι αλλο θέλεις ρώτα με, χαρά μου να βοηθώ όταν μπορώ... Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".