Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Χειροποίητα Δαχτυλίδια: Τα τελευταία μου για το 2010...

Όπως σας έχω ήδη πει, ο πηλός είναι ένα αγαπημένο υλικό, που η επαφή μαζί του δρα ιδιαίτερα αγχολυτικά! Το μόνο μειονέκτημα (αν και δεν είμαι σίγουρη για το αν πραγματικά είναι μειονέκτημα...) είναι ότι για να έχεις το τελικό αποτέλεσμα μεσολαβεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και πολλά ψησίματα στο φούρνο, ενώ απαιτείται αρκετή υπομονή κι επιμονή...
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την περίοδο των Χριστουγέννων, που οι απαιτήσεις στη δουλειά είναι ιδιαίτερα αυξημένες, γίνονται η αιτία να ανακοινώσω πως αυτά είναι τα τελευταία δαχτυλίδα που σας δείχνω για το 2010... τα επόμενα ... του χρόνου με το καλό!

Ας αρχίσουμε λοιπόν την παρουσίασή τους:


Αυτός ο λύκος, με παίδεψε αρκετά: χρειάστηκαν τρία ψησίματα για να πετύχω τα χρώματα και την υάλωση, και είμαι πραγματικά υπερήφανη γι΄ αυτό το δαχτυλίδι! Περιτό να σας πω, πως αυτό το κρατάω για τον εαυτό μου...

Αν και απλό στα χρώματά του, το δαχτυλίδι αυτό έχει δυο ειδών υαλώσεις: μια απλή (στο περίγραμμα και στη γάμπα του) και μια κρακελέ στο εσωτερικό του.

Δαχτυλίδι κατασκευασμένο με τη βοήθεια σφραγίδας.

Ακόμη ένα δαχτυλίδι στο οποίο χρησιμοποίησα δυο ειδών γυαλιά. Το κρακελέ στο εσωτερικό του, και το απλό γυαλί στο περίγραμμα και στη γάμπα.

Και σε αυτό το δαχτυλίδι χρησιμοποίησα τα δυο γυαλιά...

Δαχτυλίδι από πηλό, κατασκευασμένο με τη βοήθεια σφραγίδας.

Για το δαχτυλίδι αυτό χρησιμοποίησα δαντέλα, την οποία πίεσα σε φρέσκο πηλό, και μου έδωσε το ανάγλυφό της.

Τέλος, και σε αυτό το δαχτυλίδι (που η μαργαρίτα της φαντασίας μου, ίσως να μοιάζει και με ήλιο τελικά...) έχω χρησιμοποιήσει απλό γυαλί στη γάμπα και στην περιφέρειά του και κρακελέ γυαλί στο λουλούδι.

1 σχόλιο:

  1. Φανταστικά τα δαχτυλίδια σου!!!!Το δεύτερο και το πέμπτο μου αρέσουν ιδιαίτερα!!!!Μπράβο σου!!!Ο κόπος και η καλή δουλειά φαίνονται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!