Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010

Αφθονία και στην αγάπη. Γούρι 2011

Το ρόδι είναι γνωστό σε όλους ως σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας.
Ένα ρόδι γεμάτο καρδιές όμως ... είναι πραγματικά ένα πολύ ισχυρό σύμβολο, που τα λόγια το κάνουν να ακούγεται παράδοξο, και συγχρόνως τόσο επιθυμητό: αφθονία στην αγάπη!
Κόκκινες παγιέτες - στο χρώμα της αγάπης και του πάθους - και κόκκινες χαντρούλες, κοσμούν τα κενά του ροδιού, ανάμεσα στις καρδούλες.
Ένα κλειδάκι, κι ένα τριφυλλάκι για καλοτυχία, ένα σπιτάκι (με καρδούλα κι αυτό) και μια άρπα με ανάγλυφη τη νέα χρονιά, κάνουν το γούρι αυτό μοναδικό.
Τα κορδονάκια και οι χαντρούλες σε κόκκινο και πράσινο χρώμα (της αγάπης και της ελπίδας σύμβολα), το ματάκι για τη βασκανία, έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του φιόγκου, που αποτελεί σύμβολο του απείρου.
Η φούντα (σύμβολο επίσης του απείρου και της αιωνιότητας) είναι κόκκινη, στο χρώμα της αγάπης, αλλά η χάντρα που είναι περασμένη από αυτή, είναι γυάλινη - υποδιάφανη. Το γυαλί συμβολίζει την καθαρότητα κι αντανακλά το καλό (και το κακό ...) ενώ το λευκό είναι το χρώμα της αγνότητας και το διάφανο συμβολίζει την καθαρότητα!
Μια ευχή αγάπης για το σπίτι και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό.

Το γουράκι αυτό, αποτελεί προϊόν μιας κουβέντας που είχα με τη φίλη Δέσποινα, από την Ξάνθη (Ελπίδος 15Β), και σύντομα θα βρίσκεται κι αυτό στη βιτρίνα του καταστήματός της.

3 σχόλια:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!