Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Γούρι 2011 - Τριφύλλι το τυχερό!

Ένα τετράφυλλο τριφύλλι είναι το κεντρικό θέμα του γουριού μου αυτή τη φορά... Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι το τετράφυλλο τριφύλλι θεωρείται τυχερό, κι όποιος το βρει τότε κάτι πολύ καλό έχει να περιμένει.
Γενικά, όλα τα είδη τριφυλλιού είναι ιερά για τα ξωτικά και τα ελκύουν. Σύμφωνα με την παράδοση, για να προσκαλέσεις ένα ξωτικό, τοποθετείς 7 άνθη σιταριού πάνω σε ένα τετράφυλλο τριφύλλι. Επίσης το τετράφυλλο τριφύλλι χρησιμοποιείται για να διαλυθούν μάγια από κακόβουλα αερικά!
Στο τριφύλλι αυτό λοιπόν, έφτιαξα ένα φιογκάκι από κόκκινη οργάντζα, σύμβολο του απείρου και της αιωνιότητας, προσπαθώντας να κάνω την ευχή για καλοτυχία, να κρατήσει για πάντα...
'Ενα ματάκι για τη βασκανία, ένα σταυρό για ευλογία, μια καρδούλα για αγάπη και καλή υγεία, κι ένα σπιτάκι για οικογενειακή θαλπωρή και ομόνοια.
Η δεκάρα, όπως και όλα τα νομίσματα γενικότερα, θεωρείται πως φέρνει καλοτυχία, και το σταφύλι που είναι χαραγμένο επάνω της, είναι σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας.
Ο άσσος θεωρείται επίσης σύμβολο καλοτυχίας και ευμάρειας.
Το κόκκινο χρώμα στο δέρμα και στις χάντρες είναι το χρώμα της δύναμης, της αγάπης και του συναισθήματος

Σημείωση: Το γούρι αυτό ανήκει στη συλλογή χειροποίητων γουριών που μπορείτε να βρείτε στο Lucas (210-6202134) και στο στο κατάστημα της Δέσποινας, στην Ξάνθη (Ελπίδος 15Β, τηλ: 2541101986).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!