Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tutorial: Βραχιόλι με την τεχνική του felt

Όταν κρατάει κανείς στα χέρια του ένα τόσο εύπλαστο υλικό όπως το μαλλί, μπορεί να φτιάξει διαφόρων ειδών χειροτεχνήματα...
Ας δούμε σήμερα λοιπόν, πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα παχύ βραχιόλι με την τεχνική του felting και ... κάνοντας λίγη οικονομία στο μαλλί...
Αρχικά πήρα λίγο μαλλί για πλέξιμο (περίπου 6 μέτρα) και αφού μέτρησα τον καρπό μου, έφτιαξα μια αρκετά παχιά κουλουρίτσα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία επάνω. Την κουλουρίτσα αυτή τη σταθεροποίησα με το ίδιο μαλλί, σε διάφορα σημεία, ακριβώς όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
Η επιλογή του χρώματος και του πάχους του μαλλιού εξαρτάται κυρίως από την τιμή που θα το βρούμε και από το επιθυμητό μέγεθος του τελικού προϊόντος.
Στη συνέχεια τύλιξα την κουλουρίτσα μου με λευκό μαλλί για felting και το σταθεροποίησα με την τεχνική της βελόνας (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική αυτή πατήστε εδώ).
Σημαντικό είναι να φροντίζουμε να υπάρχουν 4 στρώσεις μαλλί μερινό (κατάλληλο για felting) και η κάθε στρώση να τοποθετείτε κάθετα πάνω στην προηγούμενη, ώστε τα νήματα να μπλέκονται σωστά και να σταθεροποιείται η κατασκευή μας κατά το "κάρφωμα" που κάνουμε με τη βελόνα μας...
Η επιλογή του χρώματος για τη βάση έγινε τελείως τυχαία, με κριτήριο το γεγονός ότι έχω περισσότερο λευκό μαλλί για felt, και τίποτε περισσότερο...
Αφού σταθεροποίησα το λευκό felt πάνω στην μάλλινη κοτσίδα, στη συνέχεια πρόσθεσα μια στρώση μαύρο felt,
και μετά από αρκετή ώρα πήρα κι ελάχιστο κόκκινο, για τα σχεδιάκια του βραχιολιού μου...
Δεν θα σας πω ότι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να φτιάξεις ένα βραχιόλι!
Χρειάστηκα 4 ώρες γεμάτες για να το τελειώσω, αλλά δυο μέρες τώρα που το φοράω, το έχω κατευχαριστηθεί!
Είναι τόσο ζεστό και μαλακό!!!

Σχόλια

  1. Πω πω έχεις πάρει φορα και δεν σε σταματάει τίποτα!!!Σε ζηλεύω (με την καλή την έννοια) σε σημείο που με παρακινείς να ξεκινήσω κι εγώ!!!Συγχαρητήρια κυρία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θα πω τελειο!!!λιγο θα ειναι μπραβο σου.
    καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες