Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Τι μου αρέσει στο blogging...

αρκετές ημέρες πριν, η φίλη Ανεράιδα, με κάλεσε να παίξω στο παιχνίδι της blogoπαρέας, και να απαντήσω στην ερώτηση "Τα πέντε πράγματα που μου αρέσουν και τα πέντε πράγματα που δεν μου αρέσουν στο blogging"
Έρχομαι λοιπόν, έστω και με κάποια καθυστέρηση, να συμμετάσχω κι εγώ σε αυτό το παιχνίδι γνωριμίας των bloggers...
Τα πέντε πράγματα που μου αρέσουν στο blogging είναι:
 1. Το γεγονός ότι μοιράζομαι με γνωστούς κι άγνωστους φίλους τις δημιουργικές μου ανησυχίες, έτσι απλά! Το πάρε - δώσε μέσα στα blog γίνεται τόσο ανθρώπινα, όσο λίγες φορές συμβαίνει στην πραγματική μας ζωή...
 2. Ο χρόνος μετράει στα blog λίγο διαφορετικά από την πραγματικότητα... Μια απάντηση που δίνετε 5 ημέρες μετά μπορεί να θεωρηθεί άμεση!
 3. Η δυνατότητα επικοινωνίας με ανθρώπους που ζουν χιλιόμετρα μακριά μου, και που ποτέ ή σχεδόν ποτέ δεν θα μου δίνονταν η δυνατότητα να τους γνωρίσω και να μοιραστώ μαζί τους διαφορετικά...
 4. Τα σχόλια και τα mail που λαμβάνω, που συχνά είναι μια γλυκιά καλημέρα ή ένα "ευχαριστώ"... με γεμίζουν τόση χαρά αυτά τα αναπάντεχα μηνύματα από ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους - που μπορεί να μην τους γνωρίσω ποτέ, αλλά μοιραζόμαστε τα ίδια ή παρόμοια ενδιαφέροντα και hobby ...
 5. Λατρεύω τα αληθινά blog - εκείνα που είναι φτιαγμένα από ανθρώπους με μεράκι γι΄ αυτό που κάνουν και θέλουν να μοιραστούν με όλους τη χαρά της ζωής!

Συχνά αισθάνομαι πως οι bloggers είναι συγχωριανοί... πως επικοινωνούν με έναν δικό τους τρόπο τόσο όμορφα... Αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που αγαπώ στο blogging!!!

...και τώρα πέντε πράγματα που δεν μου αρέσουν στο blogging:

 1. τα μηνύματα και τα σχόλια που έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό τους την προβολή εμπορικών ή πορνό ή καζίνο site... (γι΄ αυτό και τα διαγράφω χωρίς καν να κοιτάζω το ακριβές περιεχόμενό τους...)
 2. η λεκτική επαλήθευση, της οποίας αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο αντιπαθητική...
 3. η μουσική στα blog, η οποία δεν είναι πάντα αυτό που θέλω να ακούσω (και γι΄ αυτό έχω πάντα κλειστά τα ηχεία μου...)
 4. που δεν προλαβαίνω να επισκέπτομαι όλα τα blog που με ενδιαφέρει η θεματολογία τους και χάνω επεισόδια....
 5. και το χειρότερό μου: όταν η σύνδεση του internet με προδίδει, και ενώ προσπαθώ να κάνω μια ανάρτηση, ή να κάνω ένα σχόλιο, διαβάζω κάτω αριστερά στην οθόνη μου "το ασύρματο δίκτυο δεν είναι διαθέσιμο..."

και τώρα... είναι η σειρά μου να καλέσω 10 νέους παίκτες στο παιχνίδι...

όμως συγχωρέστε με, αυτές τις μέρες (και για αρκετές ακόμα) η δουλειά πραγματικά με έχει πνίξει, κι ο χρόνος μου είναι τόσο περιορισμένος, που αδυνατώ να παρακολουθήσω τα τεκταινόμενα στη bloggoγειτονιά...

Δεν ξέρω ποιοι έπαιξαν και ποιοι όχι, και πραγματικά θα ήθελα να συμμετάσχουν όλοι σε αυτό το ενδιαφέρον παιχνίδι, γι΄ αυτό λοιπόν, καλώ όλους εσάς, που δεν έχετε παίξει, να αρπάξετε την πρόσκληση αυτή, και να μπείτε στο παιχνίδι!

Να είστε καλά!

Καλή εβδομάδα!!!

1 σχόλιο:

 1. Πολύ ενδιαφέροντα και ουσιώδη όσα λες....μερικά δεν τα είχα σκεφτεί....έχεις δίκιο ειδικά για τις μακρινές σχέσεις που αλλιώς δε θα υπήρχαν και για το αίσθημα του "συγχωριανού"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!