Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κοσμήματα με σύρμα: στιγμές και δημιουργίες (1)

Σας είχα πει πως ετοιμάζω διάφορα για τη νέα χρονιά... και πραγματικά... ετοιμάζω διάφορα... δουλεύω εντατικά πάνω σε διάφορες τεχνικές χειροτεχνίας, αναζητώ νέα υλικά για εφαρμογή των μεθόδων αυτών, και όπως θα έχετε καταλάβει, διευρύνω και τις συνεργασίες μου (τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο).
Σήμερα λοιπόν, αρχίσαμε κάτι ακόμα στο Lucas: μικρά - αυτόνομα σεμινάρια, ανεξάρτητα μεταξύ τους, με 3-4 άτομα κάθε φορά και ... καλή μας αρχή!
Το πρώτο μάθημα έγινε σήμερα, και το θέμα μας ήταν: χειροποίητο κόσμημα με πλεχτό σύρμα.
Τα κορίτσια έφτασαν, ο πάγος έσπασε, και ... το τραπέζι μας πήρε φωτιά!
Τα κορίτσια, μέσα σε ένα δίωρο, έμαθαν πλέξιμο, κουβέντιασαν..αντάλλαξαν απόψεις...
αφοσιώθηκαν στα έργα τους ή/και έριξαν και μια κλεφτή ματιά στο φακό

και φυσικά: δημιούργησαν!
Αφού λοιπόν πήρα άδεια, σας δείχνω μερικές από τις δημιουργίες τους (με τις οποίες φυσικά έφυγαν από το πρώτο τους μάθημα!!!)
Βραχιολάκι πλεχτό με σύρμα, ημιπολύτιμες χάντρες και κορδέλες

Δαχτυλίδι με πλεχτό σύρμα και ημιπολύτιμες χάντρες

Ανάλαφρο κολιέ με πλεχτό σύρμα, χάντρες και κορδέλες

Ακόμη ένα χειροποίητο δαχτυλίδι με πλεχτό σύρμα και χάντρες

Μοτίφ με πλεχτό σύρμα, αμέθυστο και κορδέλες. Η βάση του είναι μια ροδέλα από αλουμίνιο.

Βλέπετε το αρχικό σχέδιο ήταν πως θα είχαμε έτοιμο έναν εργαστηριακό χώρο στο Lucas, για να αρχίσουμε τα σεμινάρια που προγραμματίζαμε.. αλλά οι συνηθισμένες σε όλους μας καθυστερήσεις υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, πλακάδων κλπ, αλλά και διάφορα απρόοπτα που τελικά... προκύπτουν, μας οδήγησαν σε αυτή τη λύση: για την ώρα θα κάνουμε τα σεμινάρια μας στο χώρο του καταστήματος, σε ώρες που είμαστε κλειστά... και ... σύντομα ελπίζω, θα μετακινηθούμε στο εργαστήρι, όπου θα μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα, και φυσικά σε πολύ ομορφότερο περιβάλλον!
Αποφάσισα ουσιαστικά να εφαρμόσω (για άλλη μια φορά στη ζωή μου) μια βασική αρχή: "Πάντα υπάρχει λύση!"
Σας ευχαριστώ όλους πολύ - πάρα πολύ για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας! Ειλικρινά με βοηθάτε πολύ και με ποικίλους τρόπους.

Σχόλια

  1. Καλή Αρχή!καταπληκτική η ιδεα σας ... τι λεει το πρόγραμμα για τις επομενες συναντήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχα!!!!!! όλα....
    μου άρεσε πιο πολύ το τελευταίο μοτίφ.
    να είσαι καλα να δημιουργείς

    να έχεις μια όμορφη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστιάνα μου θα ήθελα και εγώ να ευχαριστήσω εσένα για μία ακόμη φορά αλλά και τις μαθήτριές μας για την συμμετοχή τους στο σεμινάριο αυτό. Αυτό που με "γέμισε" και με χαροποίησε περισσότερο ήταν το χαμόγελο που είχαν στα χείλη φεύγοντας και το καμάρι τους για τα δημιουργήματά τους που πήραν μαζί στο σπίτι. Κορίτσια σας ευχαριστούμε πολύ!Καλές δημιουργίες!
    Σας περιμένουμε όλους για να σας μυήσουμε σε διάφορες παλιές και νέες τεχνικές και να ταξιδέψουμε μαζί σε όμορφα δημιουργικά μονοπάτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου αρεσε πολυ αυτο το "Πάντα υπάρχει λύση!" καλη αρχη λοιπον, να περασετε καλα και να μαθετε ακομα ποιο πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Astil σε ευχαριστούμε πολύ!!!!! έχουμε κατενθουσιαστεί κι εμείς! Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε συρμάτινα δαχτυλίδια και την μεθεπόμενη papier mache και θα ακολουθήσει και κόσμημα με μέταλλο και decoupage και ... θα το πάμε όπου μας πάει... ανάλογα με αυτά που μας ζητούν...

    Δημιουργία, σε ευχαριστώ!!!! Αλλά πρέπει να ομολογήσω: Τίποτα καλό δεν γίνεται χωρίς καλές συνεργασίες... Η συμβολή της Τερέζας είναι πολύ σημαντική!

    RedHat, να είσαι καλά! Σε ευχαριστούμε πολύ! Το μοτίφ με ενθουσίασε κι εμένα, κυρίως γιατί είναι κάτι που το έφτιαξε η μία κυρία, χωρίς να υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο "δειγματολόγιο" που δείξαμε στα κορίτσια για εφαρμογές της τεχνικής αυτής.

    bou26bou ή αλλιώς Τερέζα ... δεν έχω λόγια ... ήσουν εξαιρετική χθες (όπως πάντα άλλωστε!)

    Την καλημέρα μου σε όλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλή αρχή!!!
    υπέροχες δημιουργίες!!! μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aχ να ήμουν κι εγώ σ' αυτό το τραπέζι...κρίμα που είμαι μακριά.

    Μπράβο σας ,πάντως, και καλή συνέχεια μέσα απ'την καρδιά μου.Αξίζει η προσπάθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπέροχες οι δημιουργίες των κοριτσιών,κι εγώ ζηλεύω λίγο που δεν ήμουν εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περνάτε καλά βλέπω....
    Και οι δημιουργίες υπέροχες!!!
    Αυτό που μου αρέσει,είναι που τα τμήματα είναι ολιγάριθμα και έτσι γίνονται πιο κατανοητές οι καινούργιες πληροφορίες, αυτό φαίνεται απ τις δημιουργίες, εξάλλου χαχα!!!
    Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο τυχερές είστε που ανταμώνετε... και πόσο δημιουργικές!!!!
    Περιμένω με αγωνία τις νέες σας δημιουργίες!!! Καλή αρχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ

Φτιάχνω μόνη μου λουλούδια

Επανέρχομαι με μια νέα σειρά αναζητήσεων στο διαδίκτυο - αυτή τη φορά με θέμα τα λουλούδια! Λουλούδια από χαρτί, λουλούδια από κλωστές και κορδονάκια - υφασμάτινα λουλούδια Λουλούδια βγαλμένα από τη φαντασία αυτών που τα έφτιαξαν και με οδηγίες ώστε να τα φτιάξουμε κι εμείς! και πάλι - όπου έχω στη διάθεσή μου την πηγή της φωτογραφίας την παραθέτω κάτω από την εικόνα Τριαντάφυλλο από εφημερίδες  Με τη βοήθεια της γνωστής μας ατλακόλ και με αρκετές εφημερίδες, μπορούμε να φτιάξουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα! Μαργαρίτα από πλαστικές σακούλες  Κόβουμε μια πλαστική σακούλα (όχι από τις βιοδιασπώμενες) σε λωρίδες, και με τη βοήθεια ενός καπακιού π.χ. από μαρμελάδα, φτιάχνουμε "εναλλακτικές" μαργαρίτες. Υφασμάτινο λουλουδάκι Ένας πανσές - αλλιώτικος!   Χάρτινα λουλούδια σε διακοσμητική μπάλα Χάρτινα τριαντάφυλλα -  www.homebestprojects.com Λίλιουμ από κουταλάκια πλαστικά -  http:// sherriescustomsdiy.blogspot .ro/search/

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".