Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Κοσμήματα με σύρμα: Μια παλιά τεχνική με νέες εφαρμογές!

Το πλέξιμο είναι μια γνώριμη λίγο - πολύ τεχνική σε πολλές από εμάς, αλλά δεν ξέρω... είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε με αυτό το "κόλπο" που σας έμαθε η γιαγιά σας, να φτιάξετε κοσμήματα; Στη φωτογραφία επάνω, βλέπετε ένα σετ (κολιέ, δαχτυλίδι και σκουλαρίκια) κατασκευασμένο με σύρμα 0,3mm και ημιπολύτιμο κρύσταλλο και η τεχνική δεν είναι άλλη, παρά το πλέξιμο!
κι εδώ, βλέπετε μια αγκράφα (ή πόρπη δεν είμαι σίγουρη ακριβώς πως λέγετε...) Είναι επίσης κατασκευασμένη με την ίδια τεχνική (βελονάκι με σύρμα και μικρές γυάλινες χαντρούλες) και διακοσμημένη με οργάντζα κορδέλα. Η όλη κατασκευή είναι στηριγμένη πάνω σε αλουμίνιο, το οποίο έχει ντυθεί με ύφασμα (και πάνω σε αυτό έχει τοποθετηθεί το σύρμα).

Τα δυο αυτά δημιουργήματα είναι από μαθήτριες που παρακολούθησαν το δίωρο σεμινάριο μας στο Lucas!
Το πρώτο (το σετ) είναι δημιουργία της Βάσως, και το δεύτερο (πόρπη ή αγκράφα) είναι δημιουργία της Σοφίας.
Δεν φαντάζεστε τη χαρά μου, όταν ήρθαν τα κορίτσια να μου δείξουν τι έφτιαξαν στο σπίτι!!!!
...και το καλύτερο δεν σας το έχω πει ακόμα: Την αγκράφα μου την έκανε δώρο η Σοφία, και τώρα την έχει στα χέρια της η φίλη Αθηνά (που έχει τον τρόπο της με το δέρμα) και μου ετοιμάζει τη ζώνη!!!!!!
Φυσικά, μόλις την παραλάβω, θα σας τη δείξω ;)


και τώρα, μερικές φωτογραφίες, από το δεύτερο σεμινάριο με πλεχτό σύρμα που κάναμε στο Lucas

Όπως και την προηγούμενη φορά λοιπόν, σας δείχνω τις δημιουργίες που έφτιαξαν τα κορίτσια κατά το δίωρο μάθημα που παρακολούθησαν! Ένα δαχτυλίδι πλεχτό, με τσιπς φίλντισι και ημιπολύτιμες χάντρες


Ακόμη ένα δαχτυλίδι με πλεχτό σύρμα και ορυκτό κρύσταλλο.
Κι ένα βραχιόλι, με σύρμα 0,3mm και ημιπολύτιμες χάντρες.
... και τώρα υπομονή... να δουλέψουν τα κορίτσια και μόνα τους στο σπίτι, και να μας φέρουν δημιουργίες τους να τις θαυμάσουμε!!!!


Σημείωση: Συγχωρέστε μου την απουσία μου από τα blog σας... Σας βεβαιώ πως μόλις περάσει το Πάσχα και η φούρια της περιόδου, θα περάσω από όλα τα σπιτάκια της blogoγειτονιάς, να πιώ το καφεδάκι μου! Δυστυχώς η πίεση της δουλειάς, δεν μου αφήνει πολύ χρόνο για .... blogoτσαρκα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!