Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μικρός Πρίγκηπας από πηλό!

Όπως σας έχω ξαναπεί... ο πηλός δίνει απίστευτες δυνατότητες, έτσι λοιπόν, και με αφορμή ένα mail που έλαβα από τη φίλη Ευρυδίκη, έφτιαξα τον ροζ πάνθηρα, και μερικούς Μικρούς Πρίγκηπες! Ευρυδίκη, σε ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!!!!!!
και εδώ βλέπετε μερικά δαχτυλίδια, που τα ξεκίνησα εκείνες τις ανοιξιάτικες μέρες που όλοι απολαύσαμε στο τέλος του Μάρτη! Με καλοκαιρινή διάθεση λοιπόν, βγήκαν σήμερα από το καμίνι μου (που το ψιλόβροχο έχει νοτίσει τα πάντα) αυτά τα δαχτυλίδια....
και μερικά κίτρινα αυτοκινητάκια...
... και διάφορα μοτιφ για κοσμήματα και λαμπάδες...
... και τέλος, μια σειρά με νούμερα! Η αρχική σκέψη γι΄ αυτά ήταν να είναι νούμερα από αυτά που χρησιμοποιούμε για την αρίθμηση των σπιτιών μας, αλλά τελικά... βγήκαν λίγο μικρά κι έτσι σκέφτομαι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω σε τούρτες, για όσους από εμάς θέλουμε να φαίνεται η ηλικία μας, εκείνη τη σπουδαία μέρα του χρόνου που γιορτάζουμε τη γέννησή μας!

... και φυσικά... έπεται συνέχεια στα κεραμικά μου... από βδομάδα πάλι ;)

Σχόλια

  1. Ο Μικρός Πρίγκιπας είναι υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειος ο μικρός πρίγκιπας, αλλά και ο ροζ πάνθηρας δεν πάει πίσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπερα! εχουμε την βαπτιση του μικρου μου ανηψιου και εχουμε θεμα μικρο πριγκηπα. θα ηθελα να μαθω τιμη για μικρο πριγκηπα απο πηλο για να το φτιαξουμε σε μπομπονιερα. θα χρειαστουμε γυρω στα 200 κομματια οποτε αν γινεται καλη τιμη ... περιμενω απαντηση !! ευχαριστω πολυ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμη φίλη, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
    Όσον αφορά το κόστος του Πρίγκηπα... νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να με καλέσετε στο 210-6202134 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα ή να μου στείλετε ένα mail στο info@lucas.com.gr
    Σας ευχαριστώ και πάλι, θα χαρώ να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες της βάφτισης
    Με εκτίμηση Χριστιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα χρώματα: πως τα φτιάχνουμε και τι σημαίνουν;

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό, θέλω να χρησιμοποιήσω διάφορες αποχρώσεις, που είτε δεν τις βρίσκω και τόσο εύκολα στο εμπόριο, είτε δεν με συμφέρει να αγοράσω μια συσκευασία, για να τη χρησιμοποιήσω μονάχα μια φορά, και μετά, να ... ξεραθεί στο μπουκαλάκι μου... Όπως οι περισσότερες από εσάς, έτσι κι εγώ, άλλοτε χρησιμοποιώ ακρυλικά, άλλοτε λαδομπογιές, άλλοτε βερνίκια και φυσικά... τα πυροχρώματα για τον πηλό... Έτσι λοιπόν, αγοράζω κάποια (λίγα χρώματα) και με αυτά, προσπαθώ να πετύχω τις αποχρώσεις που μου χρειάζονται, ανάλογα με την κατασκευή που έχω να φτιάξω. Αυτά τα... μικροπροβλήματα της ζωής μου, με οδήγησαν σε μια μικρή αναζήτηση για το χρώμα, και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας, για να διευκολύνω κάποιες από εσάς (που έχετε το ίδιο πρόβλημα με εμένα), συνδυάζοντας στην ανάρτηση αυτή, και την ερμηνεία των χρωμάτων, όταν αυτά χρησιμοποιούνται στα γούρια και στα φυλαχτά. Το ταξίδι στα χρώματα αρχίζει μελετώντας τον κύκλο του Itten , που τον βλέπετε στο πάνω μέρ...

Η κορδέλα στο κουτί: ένας εύκολος τρόπος για να το τυλίξουμε!

Το αμπαλάζ είναι κάτι που απασχολεί πολλούς από εμάς, όταν πρόκειται να κάνουμε ένα δώρο. Στο βιντεάκι που φτιάξαμε, σας δείχνουμε έναν απλό τρόπο για να τυλίξετε με κορδέλα ένα κουτί και να φτιάξετε έναν ωραίο φιόγκο για να το στολίσετε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα tutorials με διάφορα θέματα, σχετικά με τη συσκευασία, την κατασκευή μικροαντικειμένων κλπ. Με χαρά μου θα διαβάσω τα σχόλιά σας για θέματα που σας ενδιαφέρουν, και θα φροντίσω να βρω τρόπο να σας δείξω το "πώς".

Σάλτσα ντομάτας σε γυάλινα βάζα

Φτιάξε μόνη σου σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας της προετοιμασίας και για την κουζίνα! Υπάρχουν σε αφθονία ντομάτες  🍅  για σάλτσα, σύκα για μαρμελάδα, σταφύλια  🍇  για γλυκό του κουταλιού, κολοκυθάκια, αγγουράκια  🥒  και  🍆  μελιτζάνες για τουρσί. Φέτος, φτιάξτε μόνοι σας τη σάλτσα ντομάτας για το χειμώνα και συσκευάστε την σε γυάλινα βαζάκια Γυάλινα βάζα για σάλτσες, μαρμελάδες και τουρσιά Η περίοδος παραγωγής της σάλτσας από ντομάτα ξεκινάει περίπου από τα μέσα Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη. Για να φτιάξουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας, το βασικότερο συστατικό που χρειαζόμαστε είναι ώριμες, καλής ποιότητας τομάτες.  Δες τη συνταγή μας εδώ         😉  Δες