Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Μπομπονιέρα γάμου για την Ιωάννα από την Κύπρο!

Θέλω να αφιερώσω αυτή την ανάρτηση στην γλυκιά Ιωάννα, από την Κύπρο!
Εκτίμησα βαθιά το γούστο και την καλαισθησία της, και ομολογώ πως ακολουθώντας τις οδηγίες της, φτιάξαμε μια από τις καλύτερες μπομπονιέρες
γάμου, για ένα πολύ ιδιαίτερο γάμο... τον δικό της!!!!
Βαμβακερά κορδόνια πλεγμένα σε κοτσίδα, σχηματίζουν το '8', σύμβολο του απείρου και είναι δεμένα, ενσωματωμένα κατά έναν τρόπο, με ένα επάργυρο ρόδι.
Το ρόδι είναι σύμβολο αφθονίας και γονιμότητας και το γεγονός ότι το εξάρτημα αυτό είναι περίγραμμα ροδιού, σχηματίζει κάτι σαν παράθυρο (το παράθυρο της ζωής), αλλά και κύκλο (την διαρκή προσπάθεια του ανθρώπου για δημιουργία ή/ και τον κύκλο της ζωής).
Το φύλλο στο πάνω μέρος του ροδιού, μπορεί κανείς να το δει και σαν ψάρι, σύμβολο μακροζωίας. Να σας θυμίσω εδώ ότι το ψάρι ή Ιχθύς (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ)
Ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του χριστιανισμού και ευλογία για τους ανθρώπους.
Το μάτι προστατεύει από τη βασκανία.
Το ζευγάρι ζητά και λαμβάνει την ευχή του γουριού από τους καλεσμένους, παρόντες στο μυστήριο του γάμου κι αποδέκτες της μπομπονιέρας.
Στο κάτω μέρος της πλεξούδας, τρεις κόμποι, συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.
Τα χρώματα του γουριού είναι δύο. Όπως δύο είναι και οι άνθρωποι που παντρεύονται, και γίνονται ζευγάρι, έτσι δύο είναι και τα χρώματα που ενώνονται σε ένα γούρι γάμου.
Το λευκό είναι το χρώμα της αρμονίας κι εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα, την αθωότητα, την ειλικρίνεια, τη νεότητα και την τιμιότητα. Προστατεύει από αρνητικές επιδράσεις κι ευνοεί τη συμβίωση, την ενότητα και την αγάπη. Συμβολίζει το φως του ήλιου, που αποτελεί πηγή ενέργειας απαραίτητη για την ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.
Το τυρκουάζ είναι το χρώμα της καθαρής κι ειλικρινούς επικοινωνίας
Τα άκρα του γουριού είναι τέσσερα, και συμβολίζουν τα τέσσερα πεθερικά (της νύφης και του γαμπρού) που δίνουν την ευχή τους για την γάμο των παιδιών και τη δημιουργία μιας νέας, δεμένης κι αγαπημένης οικογένειας.
Τα κουφέτα είναι γλυκά, και συμβολίζουν τη γλυκιά ζωή του ζευγαριού, και μοιράζονται στους καλεσμένους, θέλοντας να δείξει το ζευγάρι πως μοιράζεται της γλυκιές στιγμές της ζωής του με τους αγαπημένους του ανθρώπους.
Ακολουθεί η φωτογραφία της μπομπονιέρας, όπως τη συσκεύασε και την προσέφερε η Ιωάννα τη μεγάλη εκείνη ημέρα...
Ιωάννα, σε ευχαριστώ πολύ, και σας εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε ευτυχισμένοι!

4 σχόλια:

 1. καταπληκτική μπομπονιέρα και πολύ προτωτυπη.

  μπράβο σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ κομψή και όμορφη μπομπονιέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πόσο είναι το κόστος της μπομπονιέρας?.. ενδιαφέρομαι και για τον δικό μου γάμο! από Κύπρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα Ανώνυμε φίλε!
  Για τιμές επικοινωνήστε μαζί μου στο 210-6202134 ή στο mail xristianc@gmail.com ή decor@lucas.com.gr
  Σας ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!