Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Γούρια 2013 με φυσικές πέτρες

Γούρι 2013 - Λευκή Πέτρα Άγγελος
 Οι πέτρες, πέραν των ιδιοτήτων που μπορεί να έχουν ως ορυκτά, αποτελούν σύμβολα σταθερότητας και ασφάλειας, και... φέτος για πρώτη φορά, αποφάσισα πως θα ήθελα να φτιάξω κάποια γούρια, με κεντρικό τους στοιχείο την πέτρα ή αλλιώς τη γη, και τη σταθερότητα που μας προσφέρει.
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα κατά καιρούς τα ορυκτά σε χάντρες, για τις ιδιότητες και τη σημασία που μπορεί να είχαν, αλλά τώρα... νομίζω πως τα χρειαζόμαστε ως κεντρικό στοιχείο!
Γούρι 2013 - Λευκή Πέτρα Πέταλο
 Το λευκό, είναι το χρώμα του φωτός, και συμβολίζει την καθαρότητα, την ειλικρίνεια, την αλήθεια και την αγνότητα. Γι΄ αυτές λοιπόν της έννοιες που κρύβει, αποφάσισα πως σε αρκετά από τα γούρια μου, η βάση θα είναι μια λευκή πέτρα.
Χρησιμοποίησα επίσης σύρματα (χαλκό, ορείχαλκο κι αρζαντό) επίσης για τη σταθερότητα και την καθαρότητα που συμβολίζουν.
Γούρι 2013 - Λευκή Πέτρα Ρόδι
 και φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τα γούρια, τα φυλαχτά: Ρόδι για την αφθονία, πέταλο για την καλοτυχία, τριφύλλια, πεταλούδες, σπιτάκια και καρδούλες.
Οι σπείρες (όπως και οι κόμποι) συμβολίζουν το άπειρο, το διαρκές: την ευχή να κρατήσει η ευλογία για πάντα...
Κάτι που επίσης με συγκινεί πολύ είναι η ίδια η γη, η οποία επίσης αποτυπώνεται στις πέτρες. Η γη, είναι το σύμβολο της μάνας, της γονιμότητας, η αρχή και το τέλος: Η γη με τις καφετιές της αποχρώσεις: Αυτή θέλησα να συμβολίσω με αυτή την πέτρα με καφετιά νερά, Γούρι για καλή χρονιά, με οικογενειακή θαλπωρή, καλοτυχία και πάθος (αγάπη: από το κόκκινο χρώμα στις χάντρες).

3 σχόλια:

 1. Υπέροχα !!! Ωραία δουλειά !
  Καλό απόγευμα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έχω μαζέψει τα υλικά και ετοιμάζομαι μέσα στις επόμενες 3 μέρες να ανεβάσω τις πέτρες-γούρια για το 2013 ;) και στη βόλτα μου στα blogoσπιτα βλέπω ότι με πρόλαβες. Πολύ όμορφες τελικά, μπράβο!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολυ ομορφα τα γουρακια σου ..ωραίες δημιουργίες... με φαντατσία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!