Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

Tutorial: μπρελόκ με κόμπους

Συχνά χρειαζόμαστε ένα μπρελόκ, και δεν έχουμε στη διάθεσή μας τίποτα… ή… σχεδόν τίποτα… Με ένα κομμάτι σχοινί (30 εκατοστών περίπου) μπορούμε να φτιάξουμε ένα εύκολο κι όμορφο μπρελόκ, κάνοντας απλά κόμπους!
Για διευκόλυνση των οδηγιών, στο μπρελόκ αυτό χρησιμοποίησα δύο κομμάτια κορδόνι πάχους 5mm (15 εκατοστά το καθένα) και τα ένωσα με σελοτέηπ, ώστε να βλέπετε δύο διαφορετικά χρώματα. Στην πραγματικότητα μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο μπρελόκ με ένα ενιαίο κομμάτι χοντρού σπάγκου.


Διπλώνουμε το κορδόνι μας, ώστε να σχηματιστεί ένα «Λ» 5-6 εκατοστών περίπου


Αρχίζουμε να περιστρέφουμε το πράσινο κορδόνι, γύρω από το πορτοκαλί όπως φαίνεται στην εικόνα. Η περιστροφή μας έχει κατεύθυνση προς τη θηλιά κι επαναλαμβάνουμε αυτή την περιστροφή τουλάχιστον 4 φορές, και μπορούμε να συνεχίσουμε μέχρι να εξαντλήσουμε το κορδόνι μας. Όσο περισσότερες περιστροφές κάνουμε, τόσο μακρύτερος θα γίνει ο κόμπος μας.

Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό μέγεθος του κόμπου, τότε στηρίζουμε όπως φαίνεται στην εικόνα 3 το κορδόνι μας μέσα στη θηλιά, και τραβάμε την άλλη άκρη μέχρι να σφίξει ο κόμπος μας καλά.

Επαναλαμβάνουμε τα προηγούμενα βήματα και με την δεύτερη άκρη του κορδονιού μας.
Στηρίζουμε το κορδόνι μας σε έναν κρίκο για μπρελόκ
Είμαστε έτοιμοι!

Σημείωση: κορδόνια, κρίκους για μπρελόκ και μοτιφ μπορείτε να βρείτε στο Lucas

1 σχόλιο:

Πολύ χαίρομαι που τα λέμε ... Σας παρακολουθώ με προσοχή και βελτιώνομαι!